Oud-organisator van Dutch Open Robbie van Erven Dorens overleden

Afgelopen weekend is Robbie van Erven Dorens op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was bijna 25 jaar lang de organisator en promotor van het Dutch Open. In 1980 nam hij de organisatie over van de Nederlandse Golf Federatie en bouwde het toernooi uit tot een van de toptoernooien van het Europese continent. Hij introduceerde in 1981 de eerste titelsponsor (KLM) en wist in de jaren aan het roer de topspelers uit de hele wereld naar Nederland te krijgen en dat resulteerde in meerdere overwinningen voor spelers als Seve Ballesteros en Bernhard Langer. Van 2004 tot en met 2006 fungeerde hij voor de nieuwe organisator als mede-toernooidirecteur.

Robbie van Erven Dorens Trofee

Bij zijn afscheid van het Dutch Open werd namens de NGF de Robbie Van Erven Dorens Trofee in het leven geroepen. Deze wordt toegekend aan de beste amateur op het Dutch Open. Een passend eerbetoon voor de man die in hart en nieren een golfer was. Hij speelde in de jaren 1956 tot 1970 in Nederlandse golfteams, zowel jeugdteams als amateurteams, waarbij hij ook Nederlands Amateurkampioen werd. Na zijn actieve speelcarrière zette hij zich in voor de golfamateurs. Hij was jarenlang non-playing captain van het Nederlands Amateurteam, waarbij hij onder andere het team meehielp aan de bronzen medaille in het Europees Landenteam Kampioenschap.

Het Nederlandse golf en in het bijzonder het Dutch Open is veel verschuldigd aan Robbie van Erven Dorens. Alle betrokkenen bij het Dutch Open wensen de familie veel sterkte met het verlies.

Meer Nieuws

Ierse leider op Bernardus

Ierse leider op Bernardus

Geniet van van een exclusieve overnachting in het spelershotel!

Geniet van van een exclusieve overnachting in het spelershotel!

Veel birdies op zonnige Brabantse ochtend

Veel birdies op zonnige Brabantse ochtend