Nederlandse golfers kijken uit naar Dutch Open 2021

Aan de vooravond van het Dutch Open staan vijf Nederlandse topgolfers de verzamelde Nederlandse media te woord. Joost Luiten, Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing en Lars van Meijel kijken vooruit. Toernooi Directeur Daan Slooter trapte af. “Kort samengevat kijken alle spelers ernaar uit om juist in eigen land het beste van hun spel te laten zien op het allerhoogste niveau, met publiek, op een voor de European Tour, nieuwe baan die er prachtig bij ligt”.

Joost Luiten geeft aan. “We spelen hier allemaal regelmatig om te trainen. Het is echt een fantastische baan waar je geen fouten op moet maken. Natuurlijk willen we allemaal wel iets extra leveren op eigen bodem. Of ik de baan anders ga spelen dan al die oefenrondjes die ik hier loop? Je moet net doen alsof je met je maten speelt, niet te veel nadenken, jezelf niet onder druk zetten.”

Daan Huizing kiest bewust voor deelname aan het Dutch Open in tegenstelling tot een toernooi op de Challenge tour. “Thuis voor eigen publiek spelen of op een baan in Frankrijk die me niet ligt. De keuze is snel gemaakt. De snelle fairways zijn in mijn voordeel. Mijn slagen rollen dan verder door. Het is een baan die het voor mij meer ‘level playing field’ maakt”.

Darius van Driel kijkt terug op een wisselend seizoen. “De ene week lukt het heel goed de andere niet. Het is een hectisch jaar geweest op de Tour. Hier spelen ligt me wel. Het is een ‘second shot golfcourse!’ Ik kom hier al drie jaar. Ik ken alle slagen.”

Lars van Meijel geeft aan zich goed te voelen. “Ik heb twee weken rust gehad in de aanloop naar het Dutch Open. Ik wil gewoon lekker spelen. Ik heb dit jaar veel geleerd op de Tour. Maar alles moet klein beetje beter. Het is een lang seizoen met veel reizen. Fijn dat we weer meer mensen zien langs de baan. Ik ga deze week niet anders in dan normaal spelen.”

Wil Besseling kijkt er ook naar uit: “Ik blijf groeien dit jaar. Ik maak continu stappen, steeds meer op weg naar een topweek. Ik probeer elke keer het beste uit mezelf te halen. Het zou mooi zijn als dat deze week is.”

Luiten besluit met een vraag over zijn favorietenrol. “Het is goed om te weten dat we elke week ergens anders spelen en pas gaan nadenken over dit toernooi als we hier zijn. Die knop gaat nu om. Ik ben goed in vorm. Ik sta met vertrouwen in de baan. Donderdag moet de knop om en het gas erop!”

Meer Nieuws

Ierse leider op Bernardus

Ierse leider op Bernardus

Geniet van van een exclusieve overnachting in het spelershotel!

Geniet van van een exclusieve overnachting in het spelershotel!

Veel birdies op zonnige Brabantse ochtend

Veel birdies op zonnige Brabantse ochtend