Dutch Open gaat de strijd aan tegen single use plastic

Het Dutch Open gaat samen met partners KLM en ING Private Banking de strijd aan tegen single use plastic. Tijdens de 100e editie van het Dutch Open wordt voor de eerste keer geen plastic waterflessen aan het publiek verkocht. Ook de spelers en vrijwilligers ontvangen een herbruikbare fles die in de baan op meerdere punten gratis te vullen is met water.

 

Op deze manier wil het oudste internationale sporttoernooi van Nederland, een bijdrage leveren aan de bewustwording rondom het gebruik van plastic. Op vijftien verschillende plekken van het Dutch Open terrein zijn duidelijk herkenbare waterpunten van MTD (Make the Diffence) geplaatst die aangesloten zijn op het waternet. Bij de cateringpunten op het terrein worden alle dranken geserveerd in duurzame, herbruikbare, 100% composteerbare PLA (maiszetmeel) drinkbekers.

Hiermee komt een einde aan de verkoop van kleine plastic flesjes voor publiek, het gebruik van flesjes door vrijwilligers en de honderden plastic flesjes die de spelers nuttigen in de baan. De afgelopen jaren werden gemiddeld zo’n 12.000 kleine waterflesjes per Dutch Open aangekocht. Titelsponsor KLM en partner ING Private Banking stellen herbruikbare flessen beschikbaar voor spelers en vrijwilligers. De bezoekers kunnen hun eigen fles meenemen of een herbruikbare fles kopen in The Village van het Dutch Open.

‘Het is goed dat we met het Dutch Open de strijd aangaan tegen single use plastic. We volgen hiermee de trend die ingezet is door ‘The Open’. Dit Engelse toernooi introduceerde dit jaar ook de herbruikbare fles en waterpunten. Hopelijk zullen er meer toernooien volgen,’ aldus toernooidirecteur Daan Slooter.

Meer Nieuws

Dutch Open 2021 strikt Louis Oosthuizen

Dutch Open 2021 strikt Louis Oosthuizen

Tata Consultancy Services nieuwe partner Dutch Open

Tata Consultancy Services nieuwe partner Dutch Open

Nederlandse editie European Tour heet dit jaar Dutch Open

Nederlandse editie European Tour heet dit jaar Dutch Open