Dutch Open 2021 strikt Louis Oosthuizen

Louis Oosthuizen, de nummer 13 van de wereld, doet mee aan het Dutch Open 2021 op Bernardus (16-19 september). Daarmee is de koek nog niet op, aldus de organisatie dat verwacht ook weer publiek te kunnen ontvangen.

In het spoor van zijn landgenoot Louis Oosthuizen komt ook Garrick Higgo naar Cromvoirt. Higgo (22) is dit jaar een kleine sensatie op de European Tour. Hij won sinds zijn entree op dat niveau in 2020 al drie keer, waarvan dit jaar twee keer kort achter elkaar. Inmiddels lijkt hij zijn draai op de PGA Tour te hebben gevonden. Op die Tour won hij ook al een toernooi.

Joost Luiten

Ook zijn de vijf Nederlanders, die dit seizoen op de European Tour actief zijn, van de partij. Toernooiambassadeur Joost Luiten kijkt ernaar uit om weer voor eigen publiek te spelen. ‘Ik hoop dat het ook dit jaar op een nieuwe baan zal voelen als thuiskomen. Ik wil weer vlammen, wat extra’s geven voor het thuispubliek dat er weer mag zijn’, aldus de winnaar 2013 en 2016. Naast Luiten zijn Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel erbij. Ze kennen allemaal de baan van Bernardus heel goed. Daan Huizing, nu nog op de Challenge Tour, maar volgend seizoen een trede hoger spelend, liet weten ook het Dutch Open te willen spelen.

Louis Oosthuizen

Louis Oosthuizen (38) won in 2010 de 139ste editie van The Open Championship. Met maar liefst een marge van zeven slagen bleef hij op St. Andrews Lee Westwood voor. Volgende week, op Royal St. George’s, geldt hij in het Brits Open zeker weer als een outsider. In andere majors werd Oosthuizen zes keer tweede. In mei bijvoorbeeld, toen Phil Mickelson het PGA Championship won en de Zuid-Afrikaan als runner-up eindigde.

Saillant detail: Oosthuizen maakte kort geleden bekend af te zien van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Hij maakte daarmee de weg vrij voor Higgo, de eerstvolgende op de olympische kwalificatieranglijst van zijn land.

Publiek

De organisatie van het Dutch Open 2021 verwacht in september met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen publiek te kunnen ontvangen. ‘Wij volgen het openingsplan van de Nederlandse overheid en dat ziet er op dit moment goed uit. We gaan ervan uit dat het in september mogelijk is een succesvol, aantrekkelijk en veilig toernooi te organiseren met al onze bezoekers’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. De ticketverkoop voor het toernooi is al gestart.

 

Meer Nieuws

Ierse leider op Bernardus

Ierse leider op Bernardus

Geniet van van een exclusieve overnachting in het spelershotel!

Geniet van van een exclusieve overnachting in het spelershotel!

Veel birdies op zonnige Brabantse ochtend

Veel birdies op zonnige Brabantse ochtend