FAQ

Dutch Open 2021

 • Hoe groot is de kans het Dutch Open 2021 doorgaat?

  Die kans is heel groot, maar we zijn afhankelijk van het openingsplan en de bijbehorende stappen van de overheid. We bereiden ons voor op het 101e Dutch Open 2021 met meerdere scenario’s. Het zal in elk geval een kwalitatief hoogwaardig topsporttoernooi worden dat voor zowel bezoekers als spelers een aantrekkelijk en veilig toernooi is.

  We houden rekening met verschillende scenario’s, afhankelijk van het openingsplan en de bijbehorende stappen van de overheid. Kortom bij alles wat wij doen staat de gezondheid en het plezier van bezoekers en spelers voorop.

 • Hoeveel publiek kan er komen naar het Dutch Open 2021?

  We bereiden ons voor op verschillende scenario’s. De inhoud van die scenario’s zullen gedurende de tijd nog kunnen worden aangepast op de dan geldende situatie. We zijn in gesprek hierover met de betrokken overheden.

 • Waarom trekt KLM zich terug als naamgever?

  Als gevolg van de impact van COVID-19 op KLM’s commerciële bedrijfsvoering heeft KLM besloten om haar rol in het evenement aan te passen en een stap terug te doen. In 2021 is KLM geen naamgever en wordt het toernooi gespeeld onder de naam Dutch Open 2021.

 • Wat is de hoogte van het prijzengeld in 2021?

  Het prijzengeld voor deze editie van het Dutch Open bedraagt 1 miljoen euro, passend bij deze tijd. Wij streven naar een zo sterk mogelijk deelnemersveld.

 • Wat gaat er veranderen ten opzichte van voorgaande edities?

  Alles wat er jaarlijks op een Dutch Open plaatsvindt wordt uitgevoerd passend bij deze tijd en de huidige regels ten aanzien van de veiligheid. Dat geldt voor alles, van premium hospitality tot publiekscatering en van spelersaccomodatie tot organisatie, waarbij het sportieve succes natuurlijk de boventoon voert.

 • Hoe ziet de begroting van het aangepaste Dutch Open eruit?

  Over het totaalbudget doen wij nooit uitspraken.

 • Het Dutch Open is een week voor de Ryder Cup, wat betekent dat voor het toernooi?

  Afgelopen seizoen stond het Dutch Open ook gepland in de week voor de Ryder Cup. Het is een tijd waarin het vergrootglas op golf ligt en daar kunnen wij van profiteren.

 • Wat als Joost Luiten zich kwalificeert voor de Ryder Cup?

  Joost is al jaren een geweldige ambassadeur van het Dutch Open en hij is heel belangrijk voor het toernooi. We hopen voor Joost dat hij geselecteerd wordt voor de Ryder Cup en we hopen dat andere Nederlanders zich ook plaatsen voor de Ryder Cup.

 • Is het mogelijk dat het Dutch Open nog verschoven wordt?

  We hebben geleerd dat niks zeker is, maar er is nu geen reden om hiervan uit te gaan.

Tickets

 • Hoe kan ik tickets kopen voor het Dutch Open?

  Tickets zijn te verkrijgen via deze link op de website van het Dutch Open 2021. U kunt uitsluitend kiezen voor e-tickets. Bij de ingang van het Dutch Open kunt u door de scanpoortjes door uw e-ticket op uw mobiele telefoon (vanuit de Dutch Open app of uw mail) te tonen. Zet dan wel de helderheid van uw scherm op maximaal.

   

 • Hoe wordt mijn ticket gecontroleerd?

  Bij de ticketcontrole wordt uw e-ticket op veilige wijze gecontroleerd. Door middel van automatische scanpoorten scannen wij uw ticket (uitgeprint, als e-ticket vanuit uw mail of in de Dutch Open app, zet dan de helderheid van uw scherm op maximaal). Er zijn suppoosten aanwezig voor assistentie.

 • Tot wanneer is het mogelijk om mijn tickets te personaliseren?

  U heeft tot een week voor het Dutch Open 2021 de tijd om uw tickets personaliseren. Dit geeft u de tijd om zeker te met wie u komt. Let hierbij wel op dat u de tickets pas ontvangt, wanneer u ze gepersonaliseerd heeft. Stel dat u een fout heeft gemaakt met het personaliseren, dan kunt u contact met ons opnemen via info@dutchopen2021.nl

 • Kan ik een refund krijgen voor mijn ticket?

  De organisatie van het Dutch Open neemt geen aankopen retour. Controleer dus altijd goed of de datum voor u uitkomt.

 • Kan ik mijn ticket omruilen voor een ticket voor een andere dag?

  De organisatie van het Dutch Open neemt geen aankopen retour. Controleer dus altijd goed of de datum voor u uitkomt.

 • Krijg ik als Flying Blue-lid korting op tickets?

  Voor vragen over tickets voor Flying Blue-leden kunt u contact opnemen met klmgolf@klm.com

 • Wat zijn de ticketprijzen voor het Dutch Open?

  Bekijk de ticketprijzen in de ticketshop via deze link

 • Waarom is het nodig om te personaliseren?

  Vanwege de huidige Coronamaatregelen is het voor ons verplicht om de bezoeker te vragen om zijn/haar tickets te personaliseren. Op deze manier kunnen we u altijd bereiken, mocht er iets zijn omtrent COVID-19.

COVID-19

 • Gaat het Dutch Open 2021 door, gezien de huidige coronamaatregelen?

  Als organisator zijn we afhankelijk van de regels en voorwaarden die die landelijke overheid aan ons als organisatie en jou als fan stelt. De nieuwe maatregelen gelden tot 1 september en treffen vooral de festivals en in mindere mate de sportevenementen. We gaan er vanuit dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en vanaf 1 september kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde evenementen. Zodoende bereiden we ons op dit moment voor op het Dutch Open 2021 op basis van volledige capaciteit.

 • Wat zijn de coronamaatregelen die voor de Dutch Open 2021 worden genomen?

  Wij gaan er voorlopig vanuit dat we Dutch Open 2021 met alle tickethouders kunnen organiseren. Wij zullen in overleg met de overheden verschillende scenario’s met bijbehorende maatregelen uitwerken en mocht de situatie daarom vragen deze scenario’s extern communiceren. We gaan momenteel niet in op deze scenario’s en gaan ervan uit dat we het evenement met alle tickethouders kunnen organiseren.

Parkeren

 • Waar kunnen bezoekers parkeren tijdens het Dutch Open 2021 in Cromvoirt?

  Adres P1:

  • Ter hoogte van de kruising Gementweg / Deutersestraat te Cromvoirt

  Adres P2:

  • Deutersestraat 39B te Cromvoirt (adres Bernardus Golf). Het parkeerterrein is gelegen schuin tegenover de hoofdentree van Bernardus Golf.

  Volg de borden Dutch Open Parkeren Bezoeker.

 • Waar kunnen mindervaliden parkeren tijdens het Dutch Open 2021 in Cromvoirt?

  Wij zullen een gepaste oplossing voor u zoeken. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via info@dutchopen2021.nl

 • Zijn er oplaadpalen op de parkeerplaats van het Dutch Open?

  Op beide parkeerplaatsen van het Dutch Open zijn een aantal oplaadpalen aanwezig. We geven geen garantie op de beschikbaarheid, maar indien ze vrij zijn mogen elektrische auto’s hier opgeladen worden.